تعیین قیمت تجهیزات پزشکی توسط کارشناس رسمی دادگستری تجهیزات پزشکی

در خصوص تعیین قیمت تجهیزات پزشکی کارشناس رسمی دادگستری تجهیزات پزشکی در کل به دو مورد توجه می کند. اینکه تجیهزات مورد نظر تولید داخل باشند و یا جزء اقلام وارداتی به کشور باشد. نحوه قیمت گذاری این تجهیزات به این صورت است که کارشناس علاوه بر موارد فوق  مواردی چون قیمت نهایی فروش، قیمت فروش عمده و قیمت نهایی برای خرده فروش، مصرف کننده را هم مورد بررسی قرار می دهد.

در بسیاری از موارد افزایش قیمت و یا ساخت تجهیزات پزشکی بسیار پر هزینه است و گاها هم خلاق مقررات صورت می‌گیرد به همین دلیل کارشناسان ما قیمت دقیق این تجهیزات را تعیین می‌کنند.

تجهیزات و ملزومات پزشکی

در واقع تجهیزات و ملزومات پزشکی شامل تمامی لوازمی است که برای بیمارستان ها و یا مطب مورد استفاده قرار می گیرد. در خصوص خرید تجهیزات پزشکی می توان متناسب با فضای مطب و بیمارستان اقدام به خرید تجهیزات نمود. نکته ای که در خصوص تجهیزات و ملزومات پزشکی شایان ذکر است قیمت نهایی خرید و فروش آنها می باشد. برخی افراد در حوزه فروش تجهیزات پزشکی فعالیت می کنند و می توانند برای قیمت گذاری این تجهیزات از کارشناس رسمی کمک بگیرند. کارشناس رسمی در خصوص قیمت گذاری تجهیزات به مواردی چون، کیفیت کالا، میزان طول عمر مفید دستگاه، وارداتی یا تولید داخل، هزینه تعمیر و نگهداری و سال تولید دستگاه توجه می کند.

استعلام قیمت تجهیزات پزشکی

یکی از مواردی که در تعیین قیمت لوازم پزشکی کارشناس به آنها توجه می کند استعلام قیمت تجهیزات پزشکی است. وی می تواند با استفاده از روش هایی نظیر استفاده از نرم افزار و تحقیق و بررسی در خصوص استعلام قیمت این تجهیزات فعالیت کند و در نهایت طی گزارشی نظر خود را اعلام نماید. یکی از مزیت های استعلام قیمت شفاف سازی هزینه ها می باشد که باعث می شود تعیین قیمت طبق استاندارد ها و ضوابط رسمی صورت بگیرد.

تعیین قیمت تجهیزات پزشکی

همواره به اهداف خاصی نظیر خرید و فروش تجهیزات پزشکی توسط شرکت ها و خرده فروشان و قیمت مصرف کننده تجهیزات پزشکی تعیین قیمت می شوند. این پروسه توسط کارشناس رسمی صورت می گیرد و زمان تولید محصول، منطقه مورد استفاده در آن تاثیر به سزایی دارد. کارشناس نسبت به تعیین قیمت تجهیزات پزشکی از روش های مختلفی استفاده می کند.

نحوه تعیین قیمت تجهیزات پزشکی

تعیین قیمت تجهیزات پزشکی توسط کارشناس با استفاده از روش هایی نظیر مشاهدات عینی، بررسی دستگاه، تاریخ تولید دستگاه، وارداتی یا تولید داخلی، چند کاربری بودن دستگاه، استفاده از آمار و ارقام و نرم افزارهای تخصصی اقدام به تعیین قیمت تجهیزات و ارائه گزارش می کند. نمایندگی تجهیزات پزشکی معمولا با کمک کارشناس نسبت به قیمت گذاری تجهیزات اقدام می  کند و در نهایت تجهیزات را به خرده فروشان و مصرف کنندگان عرضه می کند.

کارشناس رسمی برای تعیین قیمت تجهیزات پزشکی از روش هایی چون استعلام قیمت اولیه و نهایی، بررسی محصول و قیمت عمده و قیمت خرده فروشی استفاده می کند. یکی از مزایای تعیین قیمت تجهیزات پزشکی این است که با توجه به معیار هایی که ذکر شده است طبق استاندارد ها و ضوابط مربوطه قیمت گذاری انجام می شود.

از آن جا به بسیاری از بیمارستان‌ها و مطب‌های پزشکی نیز ممکن است از تجهیزات مختلف استفاده کنند در صورت نیاز به ارزیابی می‌توانید به کارشناس رسمی دادگستری رشته لوازم خانگی و اداری مراجعه نمایید و یا با شماره تلفن‌های موجود تماس حاصل نمائید.

بررسی اختلافات در خصوص ساخت عضو مصنوعی بدن توسط کارشناس رسمی دادگستری تجهیزات پزشکی

از دست دادن یک عضو به هر دلیلی نه تنها موجب آسیب روحی شدید به فرد می گردد، بلکه او را از انجام بسیاری از کارها ناتوان می سازد. استفاده کردن از اندام مصنوعی، قدمی مهم در برگشتن به زندگی عادی می‌باشد، البته نوعی چالش بزرگ هم محسوب می شود و می تواند منجر به بروز عوارضی در فرد نیز گردد.

از این رو بسیاری از افراد اقدام به ساخت عضو مصنوعی می‌کنند. معمولا این اعضا با توصیه پزشک و سفارش به مراکز ساخت و تجهیزات پزشکی صورت می‌گیرد. اما اشتباه پزشکان و یا اشتباه در ساخت عضو می‌تواند خسارت قابل توجهی را به بیماران و نیازمندان وارد کند. با توجه به این که عدم اطلاع کافی در خصوص جبران خسارت در این موارد وجود دارد کارشناسان ما با تهیه گزارش‌های رسمی و اطلاع رسانی در این زمینه در وقت کمتری خدمات ارزیابی را به شهروندان ارائه می‌دهند.

در ادامه قصد داریم به مشکلات ساخت اندام مصنوعی بدن بپردازیم.

  • متاسفانه 40 درصد از افرادی که از اندام مصنوعی استفاده کرده اند، دچار بیماری های پوستی شده اند؛ زیرا به دلیل شکل هندسی پیچیده و مواد تشکیل دهنده، تمیز کردن آنها دشوار می باشد. البته این بیماری ها، یک مشکل پوستی ساده نیست و گاهی باعث آسیب های جبران ناپذیر و یا حتی مرگ می گردد. معمولا بروز مشکلات پوستی، منجر به ایجاد اختلافاتی بین فرد و متخصص می گردد.
  • هم چنین طراحی پروتز بسیار حساس است و باید به گونه ایی ساخته شود که با اندام طبیعی هماهنگ شود. بنابراین لازم است که فرد چندین جلسه به متخصص مراجعه کرده تا تنظیمات لازم برای او انجام گردد. در صورتی که اینکار با دقت انجام نشود، مطمئنا فرد با اندام مصنوعی خود راحت نبوده و مشکلات بسیاری را برای وی رقم می زند.
  • ماندگاری اندام مصنوعی بسیاری اهمیت دارد؛ زیرا هزینه ساخت اندام مصنوعی بسیار گران می باشد و فرد انتظار دارد که چندین سال برای او کار کند. توجه داشته باشید که هزینه ساخت بر اساس نوع قطع عضو، نوع پروتز و درجه قطع عضو متفاوت می باشد. در صورتی که  ساخت پروتز به درستی انجام نشود، فرد مجبور به پرداخت هزینه مجدد می گردد.

 

مواردی که در بالا ذکر شد، باید در ساخت اندام مصنوعی رعایت گردد. در صورتی که فرد به دلیل استفاده کردن از پروتز دچار مشکلات پوستی شود یا عضو مصنوعی به طور دقیق با اندام طبیعی هماهنگ نشده باشد، موجب ایجاد اختلافاتی می گردد. در این مواقع پیشنهاد می شود جهت بررسی اختلافات در خصوص ساخت عضو مصنوعی بدن به کارشناس رسمی دادگستری رشته پزشکی پیراپزشکی دندانپزشکی مراجعه گردد. کارشناس با ارزیابی آسیب وارد شده به فرد و نوع پروتز ساخته شده  به حل اختلاف می پردازد. در صورتی که متخصص مقصر شناخته شود، باید تمام هزینه های ساخت یک پروتز جدید را متقبل شود. در صورتی که در زمینه مربوطه به کارشناس رسمی دادگستری تجهیزات پزشکی نیاز داشتید، می توانید با شماره های ما تماس حاصل فرمایید. همکاران ما آماده ارایه خدمات به شما می باشند.

ارزیابی و تعیین قیمت کالا ها و تجهیزات پزشکی توسط کارشناس رسمی دادگستری تجهیزات پزشکی

کالا‌های پزشکی مختلفی در بازار و بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مورد استفاده هستند. انواع دستگاه‌های سی تی اسکن، دستگاه‌های عکسبرداری، گوشی ها، دستگاه فشار سنج، دستگاه‌های تست قند خون و موارد دیگری از این قبیل. ارزیابی کیفیت و قیمت این تجهیزات برای خرید و فروش در بازار و همچنین استفاده مراکز درمانی اهمیت بسیار زیادی دارد و از آن جا که بسیاری از این دستگاه‌ها از طریق واردات به بازار عرضه می‌شوند برای تنظیم بازار و مشخص نمودن نرخ محصولات و کالا‌های پزشکی هم اهمیت زیادی دارند. به همین دلیل کارشناس رسمی دادگستری تجهیزات پزشکی به ارزیابی و تعیین ارزش و قیمت کالا‌های پزشکی می‌پردازد.

تعیین قیمت بسیاری از کالا‌های پزشکی مانند انوع ویلچر‌ها، اعضای مصنوعی و عصا و غیره در حل اختلافات کاربرد بسیار زیادی دارد. برای مثال فرض کنید که فردی یک دست مصنوعی سفارش داده است اما بعد از تحویل آن متوجه می‌شود که قیمت آن بسیار زیاد‌تر ارزش واقعی کالاست و اقدام به شکایت از تولید کننده می‌کند در این موارد کارشناس دادگستری تجهیزات پزشکی بررسی‌های لازم جهت تعیین قیمت واقعی کالا را انجام می‌دهد. این مثال را می‌توان به همه کالا‌های پزشکی مانند کپسول اکسیژن، مانیتور‌ها، دستگاه‌های فشار خون، دستگاه تست قند، انواع کمربند و گردنبند و موارد اینچنینی هم تسری داد.

دلیل دیگر ارزیابی قیمت تجهیزات پزشکی توسط کارشناس رسمی تجهیزات پزشکی را باید در اختلافاتی که حول پرداخت صورت حساب بیمارستان‌ها رخ می‌دهد جستجو کرد. در موارد زیادی مشاهده شده که افراد بعد از اقدام به تسویه در بیمارستان با لیست طولانی از اقلام مصرفی و هزینه‌های بسیار زیاد روبرو شده‌اند. در این موارد هم در صورتی که اختلاف بروز کند کارشناس مذکور انواع اقلامی که برای جراحی و یا مراقبت از بیمار مورد استفاده قرار گرفته است را ارزیابی و قیمت دقیق آن‌ها را تعیین می‌کند. اقلامی مانند آن آنژیوکت، آتل‌ها، گاز، لباس، گان، چسب، ژل، الکل و پنبه و هر آن چه مورد استفاده بیمار بوده مانند کمربند طبی، گردنبند و امثالهم.

قیمت تجهیزات پزشکی مانند موارد بالا در بازار مشخص هستند و کارشناس دشواری برای تعیین و یا ارزیابی آن‌ها ندارد اما در تعیین ارزش و قیمت دستگاه‌های پیشرفته پزشکی گاها ممکن است مشکلاتی بروز کند. برای مثال افرادی برای مراقبت از بیمار اقدام به اجاره و یا خرید تجهیزات پزشکی مانند انواع مانیتور‌ها و یا دستگاه‌های اکسیژن ساز می کنند. قیمت این تجهیزات چه برای خرید و چه برای اجاره توسط کارشناس تجهیزات پزشکی مشخص می‌شود.

اگر به فروشگاه‌های کالای پزشکی مراجعه کرده باشید با انواع کالا‌ها مانند اتوسکوپ، زانو بند، محافظ ژله‌ای، سمعک، نوار تست قند خون، واکر، تشک، انواع تخت‌های بیمارستانی، ماساژور، اسپیرومتری و یا حتی انواع عینک‌ها روبرو می‌شوید. همه این موراد نیاز به ارزیابی قیمت دارند. خصوصا انواع عینک‌ها که ممکن است به صورت جعلی و یا اشتباهی ساخته شوند. سالانه در شهر‌های مختلف اختلافاتی به دلیل اشتباهات عینک سازان رخ می‌دهد که کارشناسان مذکور به بررسی این موارد می‌پردازند.

تعیین قیمت‌ها بر اساس شاخص‌های مختلفی صورت می‌گیرد. معمولا کارشناس تجهیزات پزشکی در اقلام ساده مانند چسب و گاز از قیمت‌های عرف در بازار کمک می‌گیرد اما در مورادی چون تعیین قیمت واکر، ویلچر، عینک و اعضای مصنوعی نیازمند بررسی دقیق کیفیت کالا‌، مقایسه قیمت‌ها و همچنین در نظر گرفتن حداکثر میزان سود است.

بررسی صحت کارآیی تجهیزات پزشکی در بیمارستان ها توسط کارشناس رسمی دادگستری تجهیزات پزشکی

بیمارستان‌ها دارای تجهیزات بسیار زیادی هستند. دستگاه‌های آزمایشگاهی، دستگاه‌های مراقبتی، دستگاه‌های توانبخشی، عکسبرداری و دستگاه‌های جراحی و هزاران مورد دیگر بیمارستان‌ها را به یک مرکز تکنولوژیک تبدیل کرده است. آن چه بدیهی است استفاده از این دستگاه‌ها برای بهبود سلامتی افراد، تشخیص بیماری‌ها و یا پیشگیری از آن‌هاست. بنابراین همواره باید از تجهیزاتی استفاده شود که اهداف مذکور را محقق سازد. با توجه به این که در مورادی مشکلاتی برای بیماران در اثر عملکرد نادرست دستگاه‌ها پیش آمده است در این یادداشت با کمک کارشناس رسمی دادگستری تجهیزات پزشکی به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

دستگاه‌های سی تی اسکن، یک دستگاه پیشرفته برای عکس برداری از اعضای بدن انسان است که از اشعه ایکس استفاده می‌کند. معمولا از این دستگاه‌ها در موراد مختلفی چون خونریزی داخلی، پاره شدن آپانتیست، سنگ کلیه و غیره مورد استفاده است. در بسیاری از موراد به دلیل عکس‌ها و داده‌های حاصل از سی تی اسکن به بیمار دارو تجویز می شود و یا حتی مورد عمل جراحی قرار می‌گیرد. در صورتی که داده‌های دستگاه سی تی اسکن اشتباه باشد مشخص است که چه مشکلاتی گریبان گیر بیمارستان و یا مراکز سی تی اسکن می‌شود.

دستگاه‌های نوار قلب نیز در همه مراکز درمانی وجود دارد. هنگامی که افراد دچار حمله قلبی می‌شوند و یا با مشکلات قلبی و یا حتی اختلال روبرو می‌شوند معمولا از این دستگاه‌ها استفاده می‌شود و بلافاصله به بیمار دارو تزریق می‌شود. عملکرد نادرست این دستگاه نیز بلافاصله می‌تواند منجر به مرگ افراد شود.

دستگاه الکتروسرجری، دستگاه سونوگرافی، دستگاه آنالیزور، دستگاه سانتریفیوژ، اتو آنالایزر، دستگاه‌های باکتری شناسی، الکترو کوتر، دفیبریلاتور، پالس اکسیمتر، فورسپس، توربین دندانپزشکی، میکروسکوپ، تجهیزات پرتو پزشکی، سونو کیت، چراغ‌های جراجی، دستگاه استریلیزه، دفیبریلاتور، تجهیزات بیهوشی، مانیتور علائم حیاتی، دستگاه الکتروشوک، دستگاه استریلیزه، دستگاه‌های مختلفی که برای انجام لیزر و یا جراحی های لیزری مورد استفاده هستند.

بنابراین نیاز است تا همه این دستگاه‌ها مورد ارزیابی کارشناس رسمی تجهیزات پزشکی قرار بگیرد. برای مثال فرض کنید که مانیتور علائم حیاتی بیمار هیچ واکنشی نسبت به حال بیمار نداشته باشند و یک روند کاملا ثابت را نشان دهد. در این صورت بیمار بلافاصله به شرایط بحرانی وارد می‌شود بدون این که وضعیت او مشخص باشد.

به همین دلیل نیاز است تا همه مراکز پزشکی و درمانی از کارشناسان این حوزه برای بررسی دقیق سیستم‌ها و تجهیزات پزشکی خود استفاده کنند و همچنین در صورت بروز مشکلاتی حول عدم کارآیی تجهیزات پزشکی چه تجهیزاتی که در بیمارستان‌ها وجود دارد و چه تجهیزاتی که به صورت شخصی خریداری شده است می‌توانید به کارشناس تجهیزات پزشکی مراجعه نمائید.

نظر کارشناس رسمی دادگستری تجهیزات پزشکی در مورد تجهیزات مورد استفاده در اتاق عمل

جالب است بدانید سالانه بیش از چهار میلیون جراحی در کشور صورت می‌گیرد، حراجی‌های مختلف از سزارین گرفته تا عمل‌های زیبائی و پیوند‌های مختلف. در بسیاری از جراحی‌ها رکورد‌هایی وجود دارد. مثلا در پیوند کبد و قلب و یا حتی در تعداد عمل‌های جراحی زیبائی. عمل‌های جراحی چه برای زیبائی باشند و یا چه برای درمان بیماری‌ها همواره ریسک بالایی از جهت رسیدن به اهداف دارند. به همین دلیل هم بسیاری از افراد بعد از انجام عمل جراحی خود و یا نزدیکانشان به دلیل ناراضی بودن از نتیجه اقدام به شکایت از پزشک و بیمارستان می‌کنند.

اما یک موضوع بسیار مهم همواره در حاشیه قرار می‌گیرد و آن هم استفاده از تجهیزات پزشکی در اتاق عمل است. تجهیزات پزشکی نقش بسیار مهمی در موفقیت عمل‌های جراحی دارند. کارشناس رسمی دادگستری تجهیزات پزشکی به بررسی انواع این تجهیزات و همچنین طرح مثال‌هایی در خصوص ایجاد مشکل برای بیماران به دلیل استفاده از تجهیزات بی کیفیت در اتاق عمل می‌پردازد.

متاسفانه به دلیل مصرف قابل توجه اقلام پزشکی در بیمارشتان‌ها رقابت برای به دست آوردن بازار مصرف تجهیزات پزشکی هم بسیار داغ شده است اما در بسیاری از موراد این رقابت‌ها چندان عادلانه نیست و باعث ایجاد مشکل برای بیماران هم می‌شود. در یک گزارش تکان دهنده فیش‌های واریزی برخی از شرکت‌های تجهیزات پزشکی به حساب بسیاری از پزشکان و جراحان انتشار یافت که تلاش می‌کردند بیمارستان را راضی کنند تا از برند‌های خاصی برای خرید تجهیزات پزشکی بیمارستان‌ها خصوصا تجهیزات اتاق عمل استفاده نمایند.

علاوه بر روش فوق راه های دیگری نیز برای ورود تجهیزات بی کیفیت به اتاق عمل‌ها وجود دارد. حتی گاها ممکن است از تجهیزات آلوده هم در جراحی استفاده شود. تجهیزات مورد استفاده در اتاق عمل عبارتند از؛ گاز‌های بیهوشی، ساکشن، الکتروکوتر، دستکش، ماسک، جدا کننده بافت، چاقو و تیغ جراحی، اکارتور، دایسکتور، کلمپ، مانیتور، شان و کاپنوگراف. البته علاوه بر این تجهیزات بسته به نوع عمل از وسایل و تجهیزات دیگری هم استفاده می‌شود.

کارشناس دادگستری تجهیزات پزشکی به بررسی این اقلام می‌پردازند در صورتی که اقلام مورد استفاده از کیفیت لازم برخوردار نباشند، خریدار، تولید کننده و حتی مسئولان اتاق عمل و پزشک مسئول جرم اتفاق افتاده و همچنین پرداخت خسارت‌های آن را دارند.

معمولا هزینه این تجهیزات پزشکی به صورت مستقیم از بیماران دریافت می‌شود و بیمارستان‌ها قیمت تجهیزات را بر اساس استاندارد‌ها دریافت می‌کنند. به عبارت بهتر تجهیزاتی که مصرف می‌شود چه با کیفیت چه بی کیفیت به قیمت تجهیزات استاندارد محاسبه می‌شوند به همین دلیل هم ممکن است افراد زیادی در این سودجویی‌ها شریک شوند.

گاهی استفاده از تجهیزات بی کیفیت اما ساده‌ای مانند یک چسب و یا گاز هم عوارض جبران ناپذیری برای بیماران به همراه می‌آورد. ممکن است تجهیزات فوق آوده به مواد شیمیایی باشند که بلافاصله بعد از تماس با زخم شروع به ایجاد التهاب، عفونت و یا انتقال بیماری به محل جراجی کنند. خصوصا در جراحی‌های پر اهمیت مانند جراحی مغز این خطراط بسیار بیشتر هم می‌شود و ممکن است باعث مرگ بیمار شود.

متاسفانه اعمال تحریم‌ها و ناتوانی در تولید بسیاری از کالا‌ها در داخل و مشکلات ارزی باعث شده است تا افراد مختلفی اقدام به قاچاق تجهیزات پزشکی و فروش آن به صورت غیر قانونی کنند و در این بین بیمارستان‌ها هم برای کم کردن هزینه‌های خود اقدام به خرید بعضی از این محصولات می‌کنند. دریغ از این که این محصولات علاوه بر عوارضی که دارند هزینه‌های درمان را هم چند برابر می‌کنند. با توجه به اهمیت این بحث لزوم نظارت کارشناس رسمی تجهیزات پزشکی بر تجهیزات مورد استفاده در بیمارستان‌ها برای بررسی شکایت‌های صورت گرفته در این خصوص هم بیشتر شده است.

کارشناس تجهیزات پزشکی با توجه به اطلاعاتی که در خصوص متریال مورد استفاده در این تجهیزات دارد و همچنین آشنایی با برند‌های مختلف تجهیزات پزشکی و شناسایی اقلام فیک و جعلی به راحتی قادر است تا در خصوص تاثیر استفاده از اقلام مصرفی در اتاق عمل به بروز عوارض در بیمار اظهار نظر کند.